fredag 8 januari 2016

Lakritskola med flingsalt


Lakritskola med flingsalt
ca 40 st
75 g smör
2 dl vispgrädde
0,5 tsk flingsalt
1 msk lakritspulver
2 dl socker
1,5 dl sirap
1 dl sirap
extra flingsalt att strö ovanpå

Ta fram en liten kastrull och lägg i smör, grädde, flingsalt och lakritspulver, och låt smälta samman på svag värme. I en annan kastrull - koka upp socker och sirap på hög värme tills det blir ljust bärnstensfärgat och kommer upp i en temperatur på 170C. Ta kastrullen av värmen, och häll ner den varma smör- och gräddblandningen. Det bubblar till rejält i början, bränn dig inte på ångorna! Låt koka upp igen, på lägre temperatur, tills kolan blir 124C alternativt håller för ett klassiskt kulprov. Häll upp i knäckformar och strö sedan på lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar