fredag 18 mars 2016

Koka

För ett par månader sen var jag med några kollegor på koka. Som sig bör på en stjärnkrog kom det lite smårätter i början.

Sen kom brödkorgen och till det kom smör på gråstenen man hade vid tallriken.

Sen kom den första av de fem rätterna vi hade beställt, Forellrom gräddfil och purjolök. Det var frasigt och fantastiskt.

Rätt två var bläckfisk, rödbeta och valnöt. Bläckfisken var lokalt fångad bifångst.

Svamp, getost och persilja kom som rätt tre

Sista varmrätten var spädgris, kål och aronia. Det var inte så fantastiskt som vi hade hoppats på utan gott men ganska ordinärt.

Till efterrätt var det äpple, korngryn och färskost. Den lilla godbiten hade gärna fått vara större.

Hade grisen varit roligare hade det blivit en femma men nu blir betyget bara en fyra. Men gott var det och servicen var utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar