torsdag 10 mars 2016

Smörkola med salt

UnderbaraClara hade med det här receptet på sin blogg och de är försvinnande goda.

Smörkola med salt
200 gr smör
2 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 dl sirap
0.5 dl vatten
2 tsk flingssalt

Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner vispgrädden och farinsockret. Ställ åt sidan. Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt koka tills blandningen ändrar färg och mörknar något. Tillsätt gräddblandningen, lite åt gången och rör runt i kastrullen. Koka till den klarar ett kulprov. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och strö sedan genast över saltet.  Låt stelna i rumstemperatur under några timmar. Skär i mindre bitar och förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar