fredag 6 maj 2016

Chokladgifflar

Chokladgifflar
24 st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
50 g smör 
30 g hackat syltat apelsinskal 
100 g riven mandelmassa 
50 g finhackad choklad 
1 ägg till pensling 
pärlsocker till garnering

Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen, låt jäsa i 20min. Knåda och kavla ut degen till tre runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min.

Grädda i 250 grader i ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar