måndag 6 juni 2016

Ripbröst med portvinssås


Ripbröst med portvinssås
2 portioner
2 ripor, urtagna och plockade
1 msk smör
2-3 krm salt
1 krm vitpeppar
buljong:
skroven från riporna
1 msk smör
4 krossade enbär
4 vitpepparkorn
1-2 krm salt
3 dl vatten
sås:
1 scharlottenlök
1 msk smör
2 dl ripbuljong
1 dl portvin
1 dl grädde

Skär loss bröstfileerna från riporna. Lossa även benen. Bryn skroven och tillsätt övrigt till buljongen. Koka upp och låt sjuda i 45min. Sila av och koka ihop så att 2dl återstår. Hacka och fräs löken. Tillsätt övrigt till såsen och låt koka ihop medan du steker ripbrösten på hög värme och sen eftersteka i 5min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar