måndag 4 juli 2016

Baconglass i churrosskålar

Lejonet & Björnen hade recept på baconglass och Tasty hade recept på churrosskålar och de tänkte jag kunde kombineras

Baconglass
10-20 portioner
3 dl grädde
Fettet från när du stekte bacon
2 dl socker
3 äggulor
Kolasås:
1 dl vispgrädde
25 g smör
0.5 dl ljust muscovadosocker
0.5 tsk flingsalt
Karamelliserad bacon:
1 paket bacon
2 msk lönnsirap

Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i kolasåsen i ca 10 min. Smula ner saltet. Låt svalna.

Skär upp bacon i centimeterstora bitar. Stek baconbitarna utan att bränna dem och häll lönnsirap/honung över baconet så det får en fin karamelliserad yta. De skall bli knaperstekta. Lägg din karamelliserade bacon på ett papper och låt dem svalna.

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig. Rör ner det avsvalnade baconfettet i äggsmeten, och rör sedan samman den med den vispade grädden.  Vänd försiktigt med kolasåsen och den karamelliserade baconen. Häll upp i frysbar form och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

Churrosskålar
9 st
50 smör
2 msk muscovadosocker
0.5 tsk salt
1.5 dl vatten
2.5 dl vetemjöl
Dekoration:
kanel
socker

Koka ihop vatten, smör och socker. Rör ner vetemjöl och låt koka ihop till en gyllene seg massa. Låt svalna och rör sen ner 4 ägg. Spritsa smeten på baksidan av en oljad muffinsform.  Frys formarna och lossa dem sen försiktigt från muffinsformen. Fritera tills de är gyllene. Rulla sen i kanelsocker och servera genast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar