tisdag 5 juli 2016

Bräserad kyckling med honung och fem kryddor


Bräserad kyckling med honung och fem kryddor
4 portioner
6 kycklingben 
1 tsk sichuanpepparkorn 
1 tsk kinesisk fem krydda 
salt och peppar 
1-2 msk olivolja 
2 gula lökar 
1 msk riven färsk ingefära 
2 msk flytande honung 
4 dl kycklingbuljong 
Sallad:
Rödkål 
Några morrötter 
Sesamfrön 
Lime 
Mer olivolja

Rosta pepparkornen på hög värme i två minuter eller tills de doftar ljuvligt. Krossa till pulver i en mortel tillsammans med fem krydda och rejält med salt och peppar. Strö den över kycklingen och klappa in i köttet. Hacka löken fint och riv ingefäran. Hetta upp oljan i en gryta med höga kanter, lägg i kycklingen och sänk till medel. Låt köttet bryna i tre – fyra minuter. Lägg löken och ingefäran i pannan, kanske med mer olja, och fräs i sex – sju minuter. Tillsätt honung och kycklingbuljongen. Nu skall det bara puttra försiktigt under lock i 45 min.


Under tiden kokar du ris och gör en sallad med osthyvlad rödkål, rivna morrötter och lättrostade sesamfrön med en dressing av lime, olja och salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar