måndag 11 juli 2016

Chokladknyten

Chokladknyten
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
75 g smör 
1 dl kokosflingor 
rivet skal av en halv citron 
100 g riven mörk choklad 
0.75 dl socker
1 äggvita 
garnering:
1 ägg
kokos

Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa. Blanda fyllningen

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till en fyrkant. Skär ut kvadrater med en sida på ca 7 cm. Lägg en klick fyllning i mitten på varje kvadrat. Vik in hörnen över fyllningen och tryck till. Låt jäsa.

Tryck till hörnen igen. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över kokos. Grädda i ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar