måndag 11 juli 2016

Grillade kycklingspett


Grillade kycklingspett
4 portioner
500 g kycklingfile 
marinad: 
2 msk tomatpure 
2 msk brun farin 
1 msk finriven färsk ingefära 
2 msk soja 
1 tsk finmalen spiskummin 
1 tsk finmalen torkad koriande 
2 msk sweet chilisås 
3 vitlöksklyftor 
3 dl kokosmjölk

Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk. Koka tills sockret löst sig. Pressa i vitlöken och häll i kokosmjölken. Koka upp. Spara hälften av marinade till dippsås. Skär kycklingen i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i minst 3h i kylskåp. Trä kycklingen på spett och grilla i ca 10 min. Pensla med marinaden under grillningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar