söndag 10 juli 2016

Lökpaj

Underbara Clara hade tips på en hel del bufferätter, en lökpaj var en av dem.

Lökpaj
6 portioner
pajdeg:
3.25dl vetemjöl
0.5dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl mjölk eller filmjölk
100g mjukt smör
fyllning:
4-5 stora gula lökar
6 dl grovriven ost
3 ägg
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 kryddmått nymald svartpeppar
1 tesked sambal oelek
smör

Sätt ungen på 200 grader. Blanda bakpulver, mjöl,salt och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut den i en pajform och låt sen vila 15-20min i kylen. Grädda pajskalet i 10-15min.

Skala och skiva lök och stek den mjuk i smör. Lägg ungefär hälften av den rivna osten på botten av pajskalet och fördela löken ovanpå. Vispa samman ägg, mjölk, crème fraiche, salt, peppar och sambal oelek och rör ner resten av osten. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar