torsdag 15 september 2016

Kokosbitar


Kokosbitar 
ca 30st
2 msk gelatinpulver
6 msk vatten
1 ägg, endast vitan
5 dl socker
1.5 dl hett vatten
1 dl kallt vatten
strössel:
2 dl kokos
0.5 dl kakao

Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock, det tar 15-20 minuter. Rör ihop strösslet. Strö ett tunt lager i botten av en form. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks. Ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar. Skär ut godiset i fyrkanter och doppa i resten av strösslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar