torsdag 29 september 2016

Pascha

Pascha
10 portioner
1 l filmjölk
200 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl russin
2 dl grovhackade hasselnötter
rivet skal från 1 citron
8 gelatinblad
0.5 dl vatten
2 dl svartvinbärsgelé

Sila filmjölken genom ett kaffefilter i ett dygn. Häll bort vasslan.
Rör samman smör, flor- och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt äggulor och rör i filmjölken. Tillsätt grädde, russin, hasselnötter och citronskal. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp bladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med vattnet. Värm försiktigt tills gelatinet smält. Låt svalna. Blanda gelatinet med ostkakssmeten och häll i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Låt stå i kylen tills den stelnat, minst 2 timmar. Smält gelén i en kastrull, låt svalna något. Häll gelén försiktigt över kakan. Ställ kakan i kylen och låt gelén stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar