lördag 1 oktober 2016

Cupcakes med hallon och kola


Cupcakes med hallon och kola
12 st
Vaniljcupcake:
5 1/2 dl vetemjöl 
2 1/2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
225 g mjukt smör 
4 3/4 dl socker 
1 vaniljstång 
4 ägg 
2 dl mjölk 
smaksättning:
1 burk karamelliserad mjölk 
2 dl frysta hallon 
fudgefluff:
6 dl vispgrädde 
120 g vaniljfudge 
dekorering:
kolaströssel 
vaniljfudge

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret, vispa ljust och pösigt Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet. Tillsätt den karamelliserade mjölken i cupcakesmeten med hallonen. Krossa gärna hallonen lite när dom är frysta, på så sätt får du bättre fördelning i cupcakesen och det blir inte så stora bitar av hallonen i cupcaksen. Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dom. Grädda mini-cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter och låt dom svalna helt i muffinsplåten.

fFdgefluff: Skär gärna vaniljfudgen i mindre bitar, de går då fortare när man smälter dom. Värm grädden försiktigt och blanda ner vaniljfudgen, låt smälta på svag värme det får nämligen absolut inte koka. Låt blandningen bli helt kall i kylskåpet. Vispa upp till en lite mer fluffigare konsistens. Späd med mer grädde om den är för tjock.

Dekorering: Spritsa varje cupcake med fudgefluffen och strö lite kolaströssel och toppa den med en vaniljfudge som du delat i lite mindre bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar