fredag 18 november 2016

Mandelmaränger med creme brûlee och karamelliserat äpple


Mandelmaränger med creme brûlee och karamelliserat äpple
8 portioner
maräng
2 äggvitor
1 dl socker
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl hackad mandel
brûlee
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.75 dl socker
4 äggulor
vinäpple:
4 stora äpplen
3 dl vitt vin
2 msk socker
dekoration:
0.5 dl socker
granatäpple

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med sockret. Vänd ner mandelmjöl och hackad mandel. Klicka ut till platta kakor på en plåt och grädda i 10min och ytterligare 30min på eftervärme.

Koka upp vaniljsocker, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Vispa upp ägget och blanda ner under vispning. Ställ in med marängerna i eftervärmen tills blandningen har stelnat.

Skala, kärna ur och dela äpplena. Koka med vin och socker tills äpplen är mjuka. Lägg brûleen på marängerna och lägg äppleklyftor ovanpå. Strö över socker och bränn av. Strö över granatäpplekärnor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar