fredag 2 december 2016

Snabbt frukostbröd

Underbara Clara tipsade om att göra sitt snabba bröd såhär.

Snabbt frukostbröd
10-16st
4 dl vatten
0.5 dl mjölk
18 g jäst
1.5 tsk salt
0.5 msk honung
8 dl vetemjöl special
0.75 dl grahamsmjöl
1 dl fullkornsdinkelmjöl
lite extra mjöl till utbaket

Rör ut jästen i vätskan. Blanda sen i mjölen, salt och honung. Täck bunken med tättslutande lock och låt jäsa över natten.

Sätt ugnen på 250 grader.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte utan tryck försiktigt ut degen med händerna. Dofta lite mjöl över brödet. Skär sedan i remsor ca 8 cm breda. Dela remsorna på snedden i ca 3 delar.  Flytta över bröden till en plåt med papper. Grädda omedelbart mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar