måndag 15 februari 2016
Lingonsill
Lingonsill
2 portioner
1 burk inläggningssill
1 lök
1 dl lingon
lag:
0.5 dl ättikssprit
1 msk vitvinsvinäger
1 dl socker
0.5 dl råsocker
2.5 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 nejlikor
3 kryddpepparkorn
5 svartpepparkorn
Dela iläggningssillen i delar. Skiva löken. Varva lök, lingon och sill i en burk. Koka upp lagen. Låt svalna och sila ner i burken. Låt stå kallt i 2 dygn.
Fläder- och citronsnaps
Fläder- och citronsnaps
Citronskal
Fläderblommor
Renat
Proppa ner i en tom flaska eller burk så mycket fläderblommor som det ryms och lite citronskal. Häll över icke smaksatt sprit. Låt dra 3-4 dagar och lyft ur citronskalet. Låt stå i 3-4 månader och sila sen bort blommorna. Smaka av, och späd med mer sprit efter tycke och smak.
Citronskal
Fläderblommor
Renat
Proppa ner i en tom flaska eller burk så mycket fläderblommor som det ryms och lite citronskal. Häll över icke smaksatt sprit. Låt dra 3-4 dagar och lyft ur citronskalet. Låt stå i 3-4 månader och sila sen bort blommorna. Smaka av, och späd med mer sprit efter tycke och smak.
Rosa gräddtårta
Rosa Gräddtårta
bottnar:
3 ägg
2 dl socker
0.25 dl kokande vatten
rivet skal av en halv citron
2 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver
fyllning 1:
1.5 dl hallonsylt
1 dl vispgrädde
fyllning 2:
2.5 dl mjölk
2 msk marsanpulver
3 msk strösocker
0.5 l jordgubbar
1 banan
garnering:
4 dl vispgrädde
röd karamellfärg
karamellströssel, hjärtan och jordgubbskulor
Smörja och bröa formen. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker bösigt. Rör i det kokande vattnet och citronskalet. Blanda torrvarorna och rör ner. Grädda i 30 minuter.
Stjälp upp kakan och låt svalna. Skär i tre bottnar.
Vispa grädden. Bred på sylt och grädde på första botten. Koka marsnankrämen. Bred över botten. Skiva banan och jordgubbar över. Lägg på locket. Färga resten av grädden rosa och bred ut över tårtan. Garnera med strösseln.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)