lördag 7 januari 2017

Pärontårta


Pärontårta är en klassiker i makens familj så snart någon fyller år.

Pärontårta
8-10 portioner
1 ägg
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk inlagda päronhalvor
tårtbottnar
3 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och bakpulver.  Grädda i ca 30min. Låt svalna och dela sen i 2-3 delar.
Dränk bottendelarna med lagen från päronen.

Vispa vispgrädden. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker Vänd ihop försiktigt. Dela päronen. Bred ut gräddblandingen på understa botten, lägg några päronbitar på. Lägg på nästa botten och upprepa. Fördela resten av gräddblandningen och päronen över toppen.

Om man vill kan man ringla smält choklad över eller strö över strössel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar