onsdag 29 mars 2017

Fläskfilé med wokade rotfrukter


Fläskfile med wokade rotfrukter
5 portioner
600g fläskfile 
1.5tsk salt 
1 krm vitpeppar 
1msk smör 
rotsakswok: 
4 moröter 
3 palsternacka 
1 purjolök 
4 msk olja 
1 tsk sesamolja 
sås: 
1 dl soja 
1 dl vatten 
1 msk vinäger 
1 msk finriven ingefära 
1 vitlöksklyfta 
0.5 msk maizena 
2 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa och krydda köttet. Bryn runt om i smör. Stek färdigt i ugnen i ca 20min. Blanda soja, vatten, vinäger och ingefära. Pressa i vitlöksklyftan. Koka upp och red av med maizenan utrörd i lite vatten. Ta av den när den tjocknar och blanda i honungen. Skala och skär rotfrukterna  och purjolöken i stavar. Woka i oljan. Skiva upp filen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar