torsdag 2 mars 2017

Semmeltårta

Mina bakverk hade en väldigt lockande variant av semla som gick åt som smör i solsken på femårskalaset.

Semmeltårta
8-9 portioner
tårtbotten:
4 ägg
1.5 dl socker
0.25 dl potatismjöl
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd
fyllning:
100 gram mandelmassa
0.5 dl vaniljkräm
1.5 dl vispgrädde
garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt. Grädda i 20-25min. Låt svalna.

Dela tårtbottnen i tre delar. Riv mandelmassan och vispa ihop den med vaniljkrämen. Bred ut på bottnen. Lägg på nästa lager. Vispa grädden och bred ut den. Lätt på toppen och sikta florsocker ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar