fredag 17 mars 2017

Upper house

Upper house är en annorlunda restaurang som bara har avsmakningsmeny. De har klädkod och man blir upphämtad i lobbyn till restaurangen högst upp i ett av Gotiatornen

Första serverades ett antal olika små mumsbitar i några omgångar.


 Havtornsmaräng med rom och Jordärtskocka, friterat skal, kräm och syltade blomblad
Sillknäcke med äggkräm och körvel och färskoststrut med rökt ister och forellrom


 Terrin på grishuvud och friterad fläsksvål pudrad med alger
Räkgrädde med råräkor och kålrabbi, friterad grönkål och torkat räkskal

Sen kom den första rätten som var en av kvällens godaste rätter
Lökkräm med getostskal och stekt silverlök. Överriven med tryffel.

Sen som kom servitören och gräddade bröd på en varm sten vid vår plats.

Franskt stekt bröd med kärnmjölkssmör med fläderkapris, fönsterlav, örtkryddor och purjolök.

Sen var det dags för huvudrätterna
Bakad stekt torsk med dill och syrad grädde och sallad. Över hälldes fläskbuljong med örtsmör.

Vildand med rotselleri, fermenterad svampkräm och friterad ostronskivling
Lammnacke, palsternackspure och savojkål

Sen var det dags för en mellanrätt igen som serverades med egengjort mjöd, från egna bin. Detta var den enda rätten jag inte alls tyckte om.
Barkbröd och granskottsost med honung och granskottskräm

Nu var det dags för efterrätterna! Det roliga var att de var lika stora som varmrätterna.
Blodapelsinmaräng, chokladganach, blodapelsinkräm, blodapelsinsorbe, körsbärsblomma och passionsfrukt- och blodapelsinsås
Pisagebotten, bavaroise med blomstervatten och granny smith sorbet.

Sen kom det små godbitar till teet. 
Eclair med mexikansk citron, smörkräm och italiensk maräng och Hjortron i pumpaform
 Körsbär- och tonkakola och chokladtryffel med hallon

Det var jättegott men var var lite väl mätta och fulla när kvällen var över. Ta god tid på er mellan rätterna och njut hela kvällen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar