onsdag 15 mars 2017

Vitlöksnaan


Vitlöksnaan
5-6 st
1.5 tsk torrjäst
2.5 dl ljummet vatten
1.5 tsk salt
1.5 tsk socker
1 krm bakpulver
7.5 dl vetemjöl special
2 msk matolja
1.5 dl naturell turkisk yoghurt
Garnering:
2 vitlöksklyftor
25 g smält smör

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt socker och salt och rör tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.


Dela degen och forma till bollar. Kvala ut till bröd som är ca 0.5cm tjockt. Finhacka vitlöken och tryck in på ovansidan av brödet. Hetta upp en torr stekpanna. Grädda brödet på ena sidan tills den börjar bubbla. Lägg brödet på en plåt med vitlökssidan uppåt. Grädda i 1-2 min. Pensla med smält smör när de kommer ur ugnen. Servera medan de fortfarande är varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar