tisdag 11 april 2017

Kreolska piroger



Kreolska piroger
4 portioner
deg:
1 liter vetemjöl
2 tsk socker
175g kallt smör
2.5 dl kall mjölk
1 ägg
fyllning:
1 gul lök
2 paprikor
50g smör
3 vitlöksklyftor
600g köttfärs
2 lagerblad
2 krm vitlökspulver
2 krm lökpulver
1 krm mald vitpeppar
2 krm grovmald svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm timjan
1 krm oregano
1 burk krossade tomater

Blanda vetemjöl och socker. Smula ner smöret. Rör snabbt ner mjölken. Låt vila i kylen. Sätt ugnen på 200g.
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Stek grönsakerna i smöret. Tillsätt köttfärsen och kryddorna och stek köttfärsen färdigt. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka ihop tills vätskan är borta.
Kavla ut degen och skär ut rundlar. Lägg på köttfärsen och stäng till. Pensla med ägg och grädda i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar