torsdag 4 maj 2017

Kokoskakor med chokladkräm

Bara en kaka till  hade världens smarrigaste småkaksrecept. Kakorna försvann snabbt på fikat på jobbet.

Kokoskakor med chokladkräm
20-30 kakor
150 g smör
4 ägg
5 dl socker
4 msk kakao
400g kokos
Chokladsmörkräm:
150 g smör
3 msk kakao
3 dl florsocker
1.5 msk vaniljsocker
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till kokoskakorna. Vispa ägg och socker pösigt och rör sen ner kakao och kokos. Blanda i det smälta smöret, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min. Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda  i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Vispas smöret till smörkrämen mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Sedan vispas ägget i. Bred sedan chokladsmörkräm på hälften av kakorna och lägg sen ihop dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar