måndag 10 juli 2017

Farinsnäckor

Farinsnäckor
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
75 g smör
1.5 dl farinsocker 
1 tsk mald koriander 
rivet skal av en apelsin 
1 ägg till pensling

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ljumma. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den stå och jäsa minst 20 min.

Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar