torsdag 13 juli 2017

Kåldolmar

Vi älskar verkligen kåldolmar och det är inte så jobbigt att göra som man kan tro.

Kåldolmar
6 portioner
1 st vitkålshuvud
400 g blandfärs
1 dl kokt ris
1 dl mjölk
2 st ägg
3 krm salt
2 krm nymalen peppar
Knivsudd kryddpeppar
2 msk smör
2 msk sirap
grädde

Lossa 18 kålblad från vitkålen försiktigt och koka mjuka i lättsaltat vatten. Blanda färs, ris, mjölk, ägg och kryddor till en smet. Fyll kålbladen och rulla ihop. Stek i smör med skarven nedåt först. Ringla över sirap och bryn runt om. Häll på grädde och låt sjuda till kåldolmarna är klara.

Får inte alla dolmar plats i en panna lägg över dem i en ugnsfast form efter hand och koka ur stekpannan med grädde när alla är brynta. Häll grädden över dolmarna och efterstek i ugnen på 100 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar