torsdag 26 oktober 2017

Tomatsoppa med krutonger


Tomatsoppa med krutonger
4 portioner
1 gul lök
1 morot
0.5 dl olja
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
400g krossade tomater
1msk tomatpure
1 krm torkad timjan
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 nypa socker
fyra skivor rostbröd
salt 
olja
creme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs i oljan. Rör ner vetemjöl och tillsätt tomatkross, tomatpure, vatten, timjan, grönsaksbuljong och socker. Låt sjuda i 15-20min. Tryck ut former ur rostbrödet och blanda med oljan och saltet. Grädda i 5-8min tills de är gyllene. Mixa soppan och servera med creme fraiche och krutonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar