fredag 10 november 2017

Mac Brownies


Mac Brownies
ca 25st
200g mörk choklad
1.5 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1.25 dl farinsocker
1.25 dl strösocker
2 ägg
0.5 dl hackade hasselnötter
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
fyllning:
100g mörk choklad
1 dl grädde
1.5 dl florsocker
2 msk kakao 
1 msk vaniljsocker
75 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och rör ner kaffe och vaniljsocker. Rör smör och socker fluffigt. Rör ner äggen ett i tagen. Blanda sen med chokladen och rör ner mjöl, kakao, bakpulver och salt. När smeten är slät rör ner hasselnötterna. Klicka ut i lika stora runda klickar på plåtar. Grädda i 8-10min och låt sen svalna.

Smält chokladen i grädden och låt svalna. Rör smör, socker och kakao fluffigt. Rör försiktigt ihop smörkrämen med den smälta chokladen. Bred på fyllningen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar