söndag 19 november 2017

Malaysisk biffgryta


Malaysisk biffgryta
5 portioner
800 g utskuren biff 
2 dl grädde 
1 dl hackade hasselnötter 
marinad: 
0.75 dl olja 
1 finhackad lök 
3 vitlöksklyftor 
0.5 msk mald koriander 
0.5 msk gurkmeja 
0.5 msk chilipulver 
0.75 dl soja 
1 pressad citron 
0.5 msk farinsocker 
1 krm svartpeppar

Strimla köttet. Värm oljan i en panna. Fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt övriga marinad ingredienser en i taget och låt koka ihop. Häll över köttet. Låt stå över natten i kylskål.

Stek köttet. Häll över marinaden som är kvar. Häll på grädden och lägg i nötterna. Låt puttra i 30 min. Servera med ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar