fredag 15 december 2017

Sweet pork i tamarind med friterad schalottenlök


Sweet pork i tamarind med friterad schalottenlök
5 portioner
600 g fläsksida utan svål
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
30g färsk ingefära
2 dl tamarindpasta
2 msk socker
2 dl soja
2 dl ostronsås
friterad schalottenlök:
3 schalottenlökar
vetemjöl
olja

Sätt ungen på 150 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och strimla ingefäran. Lägg lök, ingefära, tamarindpasta, socker, soja och ostronsås i botten av en ugnsfast form. Lägg fläsksidan ovanpå och fyll på med vatten tills formen är mer eller mindre full. Låt fläsket tillaga i ugnen i 1.5h.

Skala och skiva schalottenlöken. Blanda med lite mjöl och skaka av överflödigt mjöl. Fritera tills gyllene.

Skär upp fläsket när det är tillagat och strö över schalottenlöken och ringla runt såsen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar