måndag 29 januari 2018

Pepparkaksmakrons med nutella


Pepparkaksmakrons med nutella
2 dl nutella
Makrons:
3 dl florsocker
5 dl mandelmjöl
1 tsk kakao
0.5 tsk ingefära
0.5 tsk nejlikor
0.5 tsk kanel
4 dl socker
0.25 dl vatten
4 rumsvarma äggvitor

Makrons:
Mät upp mandelmjöl, florsocker, kakao och kryddor och sikta genom en finmaskig sil och blanda i en skål.

Tag fram en tjockbottnad kastrull och mät upp  3 dl av sockret och vattnet. Smält sockerlagen och koka den till 118 grader.

Vispa två äggvitor med resten av sockret till ett fast skum. Häll i sockerlagen i en fin stråle under konstant vispning. Fortsätt vispa ditt marängmassan har svalnat, ca 10min.

Blanda resten av äggvitorna med mandelmjöl- och florsockerlbandningen.

Blandar ner mandel-, florsocker- och äggvitemassan i din marängsmet,  vänd försiktigt tills smeten är helt jämn.

Häll ner macaronssmeten i en spritspåse och spritsa ut i 5-kronors stora plättar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt stå i rumstemperatur i ca 20 minuter eller tills de fått en hinna på ytan. Skaka plåtarna då och då så ytan jämnas till. Under tiden värmer du ugnen till ca 150 grader.

Grädda makronsen i mitten av ugnen i 8-12 minuter. Du märker att de är klara när de släpper helt från bakplåtspappret. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

När makronsen har svalnat lägger du en halv till en tesked av nutella på hälften av dem och lägger ihop dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar